Дониране пакете Кола српских сестара, РТК преусмерила сиромашним породицама

Сарадња Кола српских сестара и Радио-телевизије Крагујевац траје годинама у назад.

Међутим, посебан однос успостављен је пре четири године, када су чланице ове хуманитарне организације одлучиле да децу запослених у нашој медијској кући, који су због катастрофалне приватизације били више месеци без зарада, обрадују новогодишњим пакетићима.

Та традиција настављена је и ове године.

Међутим, пошто је ситуација сада другачија и запослени нису материјално угрожени, Радио-телевизија Крагујевац је одлучила да комплетну помоћ преусмери ка онима којима је најпотребнија, промовишући хуманост и солидарност.

На рубу сиромаштва, у времешним кућама без сталних прихода живи много људи.

У готово сваком шумадијском селу, у домаћинствима која су стара и оронула, у трошним кућама у којима су живеле бројне генерације, живе људи који се боре са сиромаштвом.

Мештанку села Коњуша, Милијану Петронијевић, посетила је екипа Радио-телевизије Крагујевац  и уручила јој пакете помоћи.

Ова старица  је била изненађена доласком новинарске екипе, а имајући у виду да јој гости не долазе често, искористила је прилику да се пожали на проблеме који је тиште.

Једна од активисткиња Кола српских сестара, позната социолошкиња Лела Вујошевић сматра да је основна обавеза медија да информише грађане.

Ипак, Вујошевићева сматра да је задатак медија и да помогну угроженим људима, па је гест хуманости Радио-телевизије Крагујевац на њу оставио велики утисак. 

Радио-телевизији Крагујевац Коло српских сестара наменило је 32 пакета на којима су била исписана имена свих запослених.

Пакети су, ипак, отишли у руке грађана који живе у сиромаштву и којима су најпотребнији.

Материјална вредност пакета није увек довољна јер многе хуманитарне организације формирају пакете помоћи у којима се налазе прехрамбене намирнице.

Међутим, знак пажње и гест да сиромашни никада и никако нису заборављени има посебан значај.

Време у коме живимо, ужурбаност и окренутост личним проблемима, условили су да  често не приметимо људе који се боре да преживе.

РТК не заборавља ни социјално угрожене, а гест пажње није организован први пут.

Врата наше медијске куће увек су отворена за све грађане и њихове проблеме. 

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *