Допунски часови за социјално угрожене ученике

Културни центар за уметничко и морално усавршавање, осим што својим програмима доприноси културној сцени Крагујевца, помаже заједници кроз активности едукативног карактера.

Чланови овог центра недавно су започени реализацију програма под називом „After school“, који је намењен ђацима из социјално угрожених породица.

Поред часова из одређених школских предмета, за ученике се организују и радионице из ликовног и музичког.

Вођени идејом да је помагање онима којима је то потребно најделотворнији лек за душу у овим тешким временима, у крагујевачком Културном центру за уметничко и морално усавршавање осмислили су програм подршке ученицима из социјално угрожених породица.

„After school“ програм подразумева помоћ приликом израде домаћих задатака или савладаваша школског градива, а ову врсту подршке тренутно користи 15 ђака.

„After school“ програм је осмишљен са циљем да се помогне деци која жее да напредују у одређеној области, а чији родитељи нису у могућности да плаћају приватне часове.

Ученици који су заинтересовани за ову врсту подршке могу да се пријаве за учешће у програму.

Детаљне информације ђаци могу да пронађу на Facebook страници Културног центра за уметничко и морално усавршавање и страници „After school“.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *