И судски чиновници раде од куће

Рад државних инстутуција у Крагујевцу усклађен је са мерама Владе Републике Србије, које, између осталог, подразумевају организовање рада од куће, тамо где је то могуће.

Новом начину рада прилагодио се и Апелациони суд, који је већини својих чиновника омогућио да своје радне обавезе извршавају од куће.

У овој правосудној инстиутцији до редукције процеса рада није дошло и сва рочишта се одржавају уз примену епдиемиолошких мера.

У Апелационом суду у Крагујевцу одржавају се све другостепене седнице већа, расправе и претреси.

Како се у овом суду појављују и затвореници, чије је присуство обавезно током трајања претреса, води се рачуна о здравственој безбедности свих учесника процеса.

Епидемиолошка ситуација у оваквим ситуацијама, испоставило се, током године била је под контролом.

Што се тиче запослених, било је случајева заражавања.

У Апелационом суду, због природе надлежности, судски процеси се не одржавају и на заказују свакодневно, о чему се нарочито сада води доста рачуна.

То значи да је службеницима омогућено да административне послове обављају од куће.

У Апелационом суду кажу да су у овој институцији, ипак, не планира много унапред, јер све активности у целој земљи зависе од развоја или погоршања епидемиолошке ситуације.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *