„Доста су свету једне Шумарице“

У оквиру уметничке манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ коју организује Спомен парк „Крагујевачки октобар“ у Крагујевцу, био је расписан конкурс на тему „Не смемо дозволити да нам се насмеши лице зла“ из дела књижевника Мирка Демића.

Данас су свечано уручене награде најбољим ученицима, учесницима четрдесет првог литерарног и ликовног конкурса.

На литерарни и ликовни конкурс пристигло је 815 радова из 87 основних и 39 средњих школа као и једне ликовне радионице из Србије, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине. Литерарних радова било је 277, а ликовних 538.

Најбољи ликовни рад од првог до четвртог разреда нацртала је Јелисавета Марковић, из основне школе Радоје Домановић из Крагујевца, од петог до осмог разреда прву награду освојила је Лана Здравковић из основне школе Бранко Радичевић из Бујановца, а у категорији средњих школа за најбољи ликовни рад проглашена је Тамара Максимовић, из Шабачке гимназије.

Када је реч о литерарним радовима прву награду у категорији од првог до четвртог разреда, освојила је Милена Менчанин, основна школа Доситеј Обрадовић из Смедерева, од петог до осмог разреда добитник прве награде је Татјана Баштовановић, из основне школе Рајак Павићевић, Бајина Башта.

У категорији средњих школа за најбољи литерарни рад проглашена је Белма Рамић из гимназије Живнице, из Босне и Херцеговине.

Жири за оцену ликовних радова оценио је да су ученици основне школе Петефи Шандор из Хајдукова, послали најквалитетније радове, па ће им 15 децембра у Музеју 21 октобар бити уручена специјална диплома и приређена изложба.

Организатор, на предлог оба жирија доделиће 22 захвалнице наставницима и школама које су послале велики број квалитетних радова.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *