Драмска радионица за децу и родитеље

У Позоришту за децу Крагујевац организована је трећа тематска радионица у низу под називом “Играмо се и дружимо са књигом на позорници”.

Драмска радионица организовна је у сарадњи са дечијим одељењем Народне библиотеке “Вук Караџић”.

“Ноћ вештица”, “Освајачи свемира” називи су радионица у организацији Позоришта за децу и Дечијег одељења Народне библиотеке “Вук Караџић”.

Деца су на својим цртежима и радовима показала сву своју маштовитост али су и научила нешто ново о свемиру и полетању Спутњика.

На трећој радионици у низу под називом “Играмо се и дружимо са књигом на позорници” глумице Позоришта за децу представиле су на драмски начин неке од популарних прича као што су “Мравац мрав”, “Ко се кога уплашио” и “Кућица у шуми”.

На радионицама заједно учествују деца са својим родитељима на обострано задовољство.

Деца су се након одслушаних прича опробала и као глумци на сцени Позоришта за децу.

Време проведено на сцени било је ново искуство за малишане који су имали прилику да покажу свој таленат за глуму.
Запослени у дечијем одељењу Народне библиотеке “Вук Караџић” поклонили су малишанима обележиваче за књиге као поруку да је књига нешто са чиме ће се дружити целог живота.

Позориште за децу и у наредном периоду планира организовање сличних радионица.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *