Друга редовна седница Скупштине града 23. октобра

Друга редовна седница Скупштине града биће одржана у петак 23. октобра. Пред одборницима је 12 тачака дневног реда.

Прва и уједно најважнија о којој ће расправљати, је Предлог одлуке о ребалнсу буџета града Крагујевца за 2020. годину.

Осим тога расправљаће се и о остваривању права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу, проширењу „Слободне зоне Шумадија“, радном времену Апотекарске установе Крагујевац, о начину и поступку избора и именовању директора јавних предузећа чији је оснивач град Крагујевац.

Буџет за 2020. годину пројектован на 9 милијарди 900 милиона динара биће умањен на 8 милијарди 200 милиона динара.

Приходи ће морати да буду другачије распоређени, истакао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града и додао да ће град настојати да приходи и расходи буду изједначени.

Иако је годину обележила епидемија коронавируса, грађани Крагујевца показали су велику одговорност, па се бележи раст прихода по основу пореза на имовину.

Приход по овом основу увећан је за 100 милиона динара у односу на 2019. годину, наводи председник Скупштине града Крагујевца.

Одборници локалног парламента, на предстојећој седници, између осталих важних тема водиће расправу и о финансирању вантелесне оплодње.

Међу тачкама дневног реда наћи ће се и Одлука о промени радног времена Апотекарске установе Крагујевац.

Одборници ће дискутовати и о обележавању празника и јубилеја које организује град Крагујевац.

У плану је формирање комисије која ће утврдити календар догађаја, које обележава град, и доставити их Градском већу до 30. новембра.

На дневном реду је и Предлог одлуке о начину и поступку избора и именовања директора јавних предузећа чији је оснивач град Крагујевац.

Предстојећа израда Програма развоја спорта у граду Крагујевцу до 2024. и културе до 2025. године једна је од тема друге редовне седнице, као и програми пословања – овог пута Јавног предузећа „Путеви“, Шумадија сајма, Спортско привредног друштва „Раднички“ и Радио телевизије Крагујевац.

Петрашиновић наводи да се очекује и допуна дневног реда.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *