Незадовољни угоститељи код градоначелника

Представници Независног удружења угоститеља окупили су се испред зграде Градске управе незадовољни мерама које су на снази, а односе се на радно време објеката.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и чланови Штаба за ванредне ситуације организовали су састанак са угоститељима, на коме су размотрили будуће кораке у превазилажењу кризе, која је услед пандемије коронавируса у највећој мери погодила сектор угоститељства.

Угоститељство је у време трајања ванредног стања због пандемије коронавируса претрпело велике финансијске губитке.

Економски статус сектора угоститељства и даље је веома лош.

У Крагујевцу је на снази ванредна ситуација, што значи да постоји обавеза да се спроводи Уредба о скраћењу радног времена угоститељских објеката до 21сат. То отежава рад крагујевачких угоститеља.

Како би нашли решење са представнцима градске управе и здравствених установа, окупљени угоститељи Крагујевца оцењују да састанак био конструктиван.

Већина угоститеља поштује одлуку о радном времену, али има и несавесних власника ресторана и кафана, који не поштују епидемиолошке мере, крше забрану радног времена и организују приватна славља са великим бројем људи и на тај начин доводе у ризик своје госте.

Одлуком Републичког Кризног штаба од данас маске обавезне на отвореном, локалне самоуправе не смеју да одобравају окупљања.

После седнице Републичког кризног штаба, Дарија Кисић је навела да ће се од данас пооштрити контрола свих мера које су раније ступиле на снагу.

То укључује забрану рада угоститељских и трговинских објеката после 23 сата и окупљање до 30 људи у затвореном простору.

До прошле недеље је угоститељским објектима који имају башту био дозвољен рад до један сат после поноћи.

Град Крагујевац мора да поштује одлуке Кризног штаба Владе Републике Србије и настоји да спровођењем епшидемиолошких мера спречи ширење инфекције корона вируса.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *