Други меморијални турнир Александар Сале Марковић

У хали „Гордана Гоца Богојевић“, крагујевачка удружења и спортски клубови особа са инвалидитетом организовали су други Меморијални турнир Александар Сале Марковић, посвећен сећању на младог Крагујевчанина који је изненада преминуо прошле године.

Особе са инвалидитетом су се на турниру надметале у неколико спортских дисциплина.

Крагујевчанин Александар Сале Марковић од детињства је био особа са инвалидитетом, али га то није спречило да се бави спортом и буде оснивач неколико спортских клубова.

Радио је у библиотеци „Вук Караџић“ на пословима дигитализације библиотечке грађе, веб мајстора, уређивао је сајт библиотеке, био је део редакције стручног библиотекарског гласила „Крагујевачко читалиште“, као и сарадник на пројекту фототипског издања рукописне књиге „Стоглав“, чије издање, на жалост, није ни дочекао.

Активнос е бавио спортом и био учесник и победник многобројних спортских такмичења за особе са инвалидитетом.

Зато су крагујевачка удружења и спортски клубови особа са инвалидитетом,ове године организовали други меморијални турнир посвећен овом младићу.

Велики број учесника надметао се у више спортских дисциплина.

Организатори желе да турнир постане традиционалан и да Александар Сале Марковић, кроз оваква окупљања и дружења, остане упамћен.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *