Дружење са ђацима – „Полицајац у локалној заједници“

У склопу пројекта „Полицајац у локалној заједници“, службеници Полицијске управе Крагујевац, организовали су дружење са децом трећег и петог разреда ОШ „Мирко Јовановић“.

Овом приликом, представили су им нова службена возила, техничка средства, опрему и показну вежбу са службеним псима.

Догађај је представљен је на издвојеном полицијском објекту, Тенкодром, у насељу Аеродром.

Униформисани полицијски службеници из Крагујевца, традиционално спроводе акцију „Дружење са децом“, у коју су укључени ученици основних школа са територије Крагујевца.

Циљ овог пројекта је да се најмлађи ближе упознају са радом полиције.

Кроз разговор и дружење, деца су имала прилику да крагујевачкој полицији постављају питања и стекну нова знања.

У ПУ Крагујевац, два пса се користе за проналажење опојних средстава и откривање експлозивних направа а трећи пас, који је намењен одржавању јавног реда и мира, служи за одбрану, напад и праћење трагова.

Показна вежба, приказана малишанима, изведена је са њим.

О успеху оваквих пројеката и акција, довољно говори позитивна реакција деце, која су, уз осмехе, постављалa многобројна питања и изразилa жељу да једног дана постану полицајци.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *