Дружење за децу и родитеље у Еко парку Илина вода

Удружење глувих и наглувих организовало је дружење за децу и родитеље у Еко парку Илина вода.

Циљ је, кажу, да се отклоне стереотипи, покажу способности глувих, а уједно и укаже на проблеме са којима се суочавају глуве и наглуве особе.

Основни циљ организације глувих и наглувих Шумадијског округа  је да се свакодневно друже, без страха да ће наићи на неразумевање.

Деле радост и тугу, разумењују искуства, решавају проблеме. Због пандемије корона вируса, у претходном периоду нису могли да организују честа дружења, а након дуже паузе окупили су се у Еко парку.

Чланови удружења кажу да им ово дружење пуно значи јер, поред забаве, нуди могућност да глуве и наглуве особе покажу своје способности.

Сусрет је и прилика да укажу на пролеме са којима се сусрећу.

Глуви и наглуви су се,током  пандемије корона вируса, сусретали са бројним изазовима, почев од заштитних маски које нису могли да носе.

Дружење је, твде, била и прилика да се к+локалној заједници и доносиоцима одлука пошаље позитивна порука, а како би се отклонили стереотипи које друштво још увек има према заједници глувих и наглувих.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.