Са аеродрома “Морава” у Краљеву летови Ер Србије за Солун

На аеродрому “Морава“ у Лађевцима код Краљева успостављен је авио-саобраћај на релацији Краљево-Солун.

Ови сезонски летови организоваће се, како је најављено, до 24. августа једном недељно, сваког уторка од 13 часова.

Аеродром „Морава“ удаљен је од Крагујевца 40-ак километара и имаће велики значај за развој индустрије Шумадијског округа.

Сваког уторка до акраја августа из Краљева ће, са цивилног аеродрома „Морава“, летети авион за Солун.

Аеродром „Морава“ који је познат и као „Лађевци“ налази се у долини Западне Мораве на територији Краљева.

Један део аеродорома је војни, док је други, на коме је изграђен терминал, цивилни аеродром и он се налази у месту Тавник.

Званично је отворен јуна 2019. године чиме је постао трећи комерцијални аеродром у Србији.

Први комерцијални лет са потпуно нове писте и комплетно новог простора, полетео је за Беч у децембру исте године.

Након непланиране паузе због пандемије и немогућности да се обавља авио транспорт, први лет из Краљева обављен је тек пре пар дана.

Путници који су отпутовали авионом за Солун са аеродрома Морава рекли су да им се веома допада аеродром, као и цена авио карте која је у овом тренутку више него приступачна и износи око 4 хиљаде динара у једном правцу.

На место директора „Мораве“ постављен је Драган Бугариновић, дугогодишњи директор аеродрома у Нишу.

Гостујући на Телевизији Крагујевац нагласио је да је пред њим велики изазов јер аеродором у Краљеву тек почиње да пише своју историју.

У плану су велика улагања као и прављење потпуно нове писте. Такође, ако пандемијски услови буду дозволили, планира се увођење летова ка европским дестинацијама.

Услови за путовање, осим путних докумената, су они које је држава у коју путујете прописала за улазак страних држављана.

Такође, неопходан је и ПЛФ образац, попуњен 24 сата пре путовања.

На аеродрому „Морава“ паркинг је бесплатан и неопходно је да се путници чекирају два сата пре лета, а карте се могу набавити он лајн као и преко туристичких агенција.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Са аеродрома “Морава” у Краљеву летови Ер Србије за Солун”

  1. Sve je ovo dobro, nego velika se pompa digla oko jedine linije za Solun, a ona će biti aktivna još samo mesec dana i šta onda?Kad budu druge destinacije ka Evropi onda će biti slavlja, do tada sve je ovo samo neka igrica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *