Држава ће измирити доприносе за ПИО бившим радницима “Застава камиона”

Бивши радници фабрике „Застава камиони“, који су претходних година уз социјални програм добровољно напустили ово предузеће, окупили су се данас на Тргу код крста, како би од својих представника чули одговор Министарства привреде на њихове захтеве.

Они од државе траже да пронађе модел за исплату заосталих зарада и повезивање радног стажа.

Бившим радницима фабрике „Застава камиони“ који су претходних година уз социјални програм добровољно напустили ово предузеће, у тренутку одласка из фирме нису исплаћене све зараде и доприноси за пензијско и инвалидско осигурање.

Око 300 радника појединачно, на име неисплаћених зарада, потражује између 250.000 и 800.000 динара, не рачунајући обавезе према ПИО фонду, које ће, како је бившим радницима обећано из Министарства привреде, држава да измирује како сваки од њих буде стицао услов за одлазак у пензију.

Помоћ у решавању проблема бивши радници крагујевачке фабрике камиона очекују и од локалне самоуправе

Бивши радници фабрике „Застава камиони“ подсећају да се држава 2008. године, потписивањем протокола са Групом Застава, обавезала да намири све запослене који су по социјалном програму напустили предузеће, као и да та обавеза од 2010. године није поштована.

Уколико држава до краја овог месеца не пронађе модел за намирење неисплаћених зарада, бивши радници крагујевачке фабрике камиона најављују протесте.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *