Држава након ванредног стања помаже пољопривредницима

Током ванредног стања, док је трајала пролећна сетва, Пољопривредна саветодавна стручна служба у Крагујевцу давала је пољопривредницима савете и пружала сву потребну помоћ како би сви радови били урађени на време. 

Како би се смањили негативни ефекти проузроковани пандемијом Корона вируса, држава је за пољопривреднике припремила сет мера у виду помоћи и повољиних кредита.

Без обзира на ванредно стање и забрану кретања, пролећна сетва обављена је на време.

Пољопривредници у Шумадији имали су сву потребну подршку Пољопривредне саветодавне стручне службе која је стручне савете давала путем телефона.

Како би изашло у сусрет пољопривредним произвођачима, ресорно министарство издавало је дозволе за продужени боравак на њивама, а да би се радови неометано одвијали.

Временске прилике су погодовале сетви, али је евидентан недостатак влаге и изостанак снежних падавина ове зиме.

Влада Републике Србије је припремила низ мера, како би се смањили негативни ефекти проузроковани епидемијом Корона вируса.

Након укидања ванредног стања пољопривредни произвођачи имају могућност да остваре право на уплату бесповратних новчаних средстава, али и да добију кредите по повољнијим условима.

Сви пољопривредни произвођачи који буду поднели захтеве за кредите морају имати план на шта ће добијени новац потрошити.

С обзиром на то да је реч о наменским средствима која се могу користити за набавку опреме, репроматеријала, механизације, потребно је банци предочити на који ће начин бити употребљена, како би преко рачуна била правдана као део субвенција које је одобрила држава.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *