Државни секретар уручио пакете помоћи Ромима из Лицике

У крагујевачком насељу Лицика, вакцину против ковида 19 примили су скоро сви житељи ромске заједнице.

Министарство за државну упрву и локалну самоуправу, у оквиру друге фазе подстицаја ромске популације на имунизацију, спроводи акцију унапређења хигијенских услова живота у 29 градова широм Србије, односно у 179 ромских заједница у којима живи око 170 хиљада људи.

Државни секретар Стеван Глигорин, представници града, Црвеног крста и ромских удружења посетили су Лицику и уручили 150 хигијенских пакета ромским породицама.

У насељу Лицика и данас су заинтересовани Роми могли да се вакцинишу против Ковида – 19.

Понуђене су биле Фајзерова и Синофарм вакцина. Без обзира да ли су вакцинисани или не, 150 житеља Лицике добило је хигијенске пакете који поред стандардних детерџената, сапуна садрже и средства за дезинфекцију.

Представници града и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе су, још једном, подсетили мештане Лицике да се захваљујући придржавању епидемијских мера и вакцинацији и панедмија тренутно смирује.

Министарство државне управе и локалне самоуправе спроводи акцију унапређења услова живота ромске популације са далеко значајнијим циљем, а то је: јачање имунитета људи.

У наредном периоду 12 хиљада хигијенских пакета добиће Роми широм земље.

Партнер у реализацији овог програма од почетка пандемије ресорном министарству је немачка организација ГИЗ.

Град Крагујевац је у претходном периоду добио преко хиљаду пакета за 13 насеља у којима живе Роми.

Посети Ромима у насељу Лицика, претходнио је пријем за државног секретара Стевана Глигорина у Градској управи.

О сарадњи града и ресорног министарства са државним секретаром разговарали су председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић и Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствеу и социјалну заштиту.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *