Модерна теренска возила плод рада младих стручњака

Млади стручњаци сектора за развој и истраживање у крагујевачкој компанији Застава Терво непрестано раде на новим идејама и пројектима са циљем да побољшају техничке карактеристика возила којa се производе у овом крагујевачком предузећу.

Реч је о бившим студентима Факултета инжењерских наука у Крагујевцу чији се рад најбоље види кроз особине теренских возила која су постала саставни део Војске Србије.

Компанија Застава ТЕРВО произвела је теренско возило Застава НТВ за потребе Војске Србије.

Реч је вишенаменском теренцу које има побољшане техничке, ергономске и естетске карактеристике, а измене су резултат рада младих стручњака сектора за истраживање и развој у крагујевачкој фабрици.

У Сектору за развој предузећа Застава Терво запослено је петнаестак бивших студената Факултета инжењерских наука у Крагујевцу који непрестано раде на новим идејама и пројектима са циљем да побољшају техничке карактеристике возила који се производе у овом крагујевачком предузећу.

Сектор за развој и истраживање „Застава Терво“ врши и обуку студената Факултета инжењерских наука који би, уколико покажу довољно знања и способности, касније могли да се запосле у овом крагујевачком предузећу.

Тако би се, како кажу, на најбољи начин искористило домаће знање, а српска војска добила савремено наоружање и опрему.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *