ДС: Град да обезбеди бесплатне уџбенике за ђаке

Почетак нове школске године је у сенци пандемије корона вируса а о образовању, које представља једно од најважнијих националних питања, се не говори на начин на који би требало, сматрају у градском одбору Демократске странке.

У крагујевачком ДС-у сматрају да би локална самоуправа могла да омогући бесплатне уџбенике за ученике, као и један здрав оброк у школама.

Почетак нове школске године је велики финасијски издатак за сваку породицу која има једног или више ђака.

Да би се буџет родитеља школараца растеретио, локална самоуправа би могла да помогне бесплатном набавком књига, тврде у Демократској странци.

Додају да су за то потребна велика финансијска средства из градског буџета, па предлажу да се овај пројекат реализује плански.

У Градском одбору Демократске странке предлажу и да град финансира један здрав оброк за школарце, јер би у том случају целодневни боравак деце у школама био квалитетнији, имајући у виду да велики број ђака похађа различите секције, допунску или додатну наставу.

То је добар начин да се избегне куповина брзе хране коју ђаци масовно конзумирају, а која озбиљно нарушава њихово здравље, упозоравају у Демократској странци.   

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.