ДС: Зашто је Крагујевац маргинализован у изградњи путне инфраструктуре?

Чланови Градског одбора Демократске странке одржали су конференцију за медије на простору локације Сервис 2 где, и поред узетог кредита, још увек није изграђена аутобуска станица.

Они су изразили сумњу да ће расправа на сутрашњој седници Скупштине града трајати унедоглед и оценили да власт није успела да заврши пет километара последње деонице на саобраћајници која Крагујевац треба да повеже са Коридором 10.

Чланови ДС-а у Крагујевцу поставили су питања министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и градоначелнику када ће, односно да ли ће, бити завршена путна деоница која Крагујевац, преко Баточине, треба да повеже са Коридором 10.

Изградња последње деонице у дужини од око једног километра требало је да почне пре неколико година, али није. Као ни нова аутобуска станица.

Крагујевачке демократе сматрају да је изградња новог стадиона „Чика Дача“ о чему ће такође сутра расправљати одборници, још једно у низу неиспуњених обећања.

Подсећају да још увек десетине хиљада грађана који живе на десној обали реке Лепенице чекају на решавање проблема две железничке пруге које пролазе кроз сам центар града, као и на изградњу основне комуналне инфраструктуре, модерне саобраћајнице, нове стамбене комплексе, тржне центре и друге урбане садржаје којих, како тврде, нема ни у траговима у Белошевцу, Бресници, Пивари.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *