Два милиона за пројекте намењене младима

После одлуке о додели средстава за финасирање и суфинансирање у области омладинске политике на територији града Крагујевца за 2023. годину, потписани су уговори са носиоцима пројеката у Градској управи.

И ове године новац је опредељен за удружења и организацијe чије су идеје прихваћене за доделу средстава из буџета у износу од два милиона динара.

На конкурсу који је расписан почетком године, прихваћени су предлози, а тиме и одобрена средства за пројекте који ће бити усмерени ка младима.

Уговоре су потписали носиоци одобрених пројеката: Развојни бизнис центар, Удружење „Видо“, затим „ Вајб“, Омладина Јазаса, клуб „Дивљи вепрови“, Црвени крст, Удружење „Џентлмен“, Клуб акцијаша и волонтера, Омладинска организација Шумадије, студентске организације ПМФ-а и Економског факултета, ФИЛОС, Спортски савез „3 на 3“, Српско–ромско удружење „Интегративни глобал центар“ и удружење хранитеља „Чуперак“.

Градска управа за друштвене делатности закључује уговоре о финансирању пројеката у предвиђеном року од 30 дана.

На Јавни конкурс који је био расписан 24. марта ове3 године је пристигао 21 предлог, а после бодовања 18 организација и удружења је прошло конкурсне процедуре и одобрења.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *