Две борачке организације у акцији „Буди хуман за Душана“

Хуманитарна акција борачких организација СУБНОР и Резервних војних старешина одржана је на језеру Бубањ, где су се уз кување војничког пасуља, гулаша и рибље чорбе прикупљала средства за лечење младог Душана Остојића.

Двадесетдвогодишњи младић бори се од раног детињства са полинеуропатијом, болешћу, за коју се једна од успешних метода лечења обавља у Турској и која кошта 230 хиљада евра.

Захваљујући хуманим прилозима грађана до сада је сакупљено 60 хиљада евра.

Младом суграђанину Душану Остојићу са 9 година дијагностиковано је неуролошко обољење које отежава развој мишића, хода, стопала, али утиче и на појаву невољних покрета, неправилан рад срца, слабљење можданих функција.

Напредовање болести могуће је зауставити трансплантацијом матичних ћелија која се ради у иностранству и за коју су потребна значајна материјална средства.

Душан се нада излечењу, породица људима добре воље.

Организација Резервних војних официра и СУБНОР приредили су заједничку хуманитарну акцију на отвореном.

У еколошком окружењу заинтересовани посетиоци који су желели да пробају војничке специјалитете донирали су средства за Душана Остојића.

Овом приликом чланови СУБНОР-а доделили су захвалницу граду Крагујевцу који подржава хуманитарне акције за најмлађе суграђане којима је неопходно лечење.

У прикупљању финансијских средстава за Душана Остојића укључили су се многобројни грађани Крагујевца, организације, удружења.

Фондација Буди хуман омогућила је слање СМС порука на број 3030 са текстом 987 за Душаново лечење.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.