Дводневна акција добровољног давања крви

Првог дана велике летње акције добровољног давања крви, која је одржана у Свечаном салону зграде Градске управе, прикупљено је око 30 јединица.

Акција, коју због тешке епидемиолошке ситуације и смањених залиха крви у крагујевачком Клиничком центру, организују Црвени крст и Служба за снабдевање крвљу и крвним продуктима, биће настављена сутра од 9 до 14 часова.

Од проглашења пандемије вируса корона, број прикупљених јединица крви опада како на глобалном, тако и на националном нивоу.
Збрињавање повређених у саобраћајним несрећама и хитни непредвиђени оперативни захвати, само су неке од интервенција које захтевају стабилност залиха крви.

Због тога је крагујевачки Црвени крст, у сарадњи са Службом за снабдевање крвљу и крвним продуктима овдашњег Клиничког центра, организовао дводневну акцију добровољног давања.

Акцију је подржала локална самоуправа.

Даваоци могу да буду сви који желе да на овај начин помогну угроженима, а испуњавају неопходне услове.

Волонтери крагујевачког Црвеног крста препознају значај акција ове врсте и неретко учествују у њима.

Неки од њих су вишеструки даваоци.

Према подацима Клиничког центра Крагујевац, сви пацијенти којима је била потребна трансфузија крви, збринути су на адекватан начин.

Велика летња акција биће наставњена сутра од 9 до 14 часова, у Свечаном салону зграде Градске управе.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *