Због вируса корона без климе у вртићима

Након проглашења пандемије корона вируса, епидемиолози су као једну од превентивних мера, препоручили стављање клима уређаја ван употребе, уз образложење да њихова употреба може довести до инфекције дисајних путева. 

У Предшколској установи „Нада Наумовић“ кажу да се придржавају препорука струке и да у вртићима, у случају високих температура ваздуха, користе друге методе расхлађивања.

Коришћење вештачке вентилације и клима уређаја за расхлађивање затвореног простора, погодује ширењу корона вируса и заражавању особа које у том простору бораве, упозорили су светски  епидемиолози након проглашења пандемије Ковида-19.

Због бојазни да би њихова деца могла да се заразе, родитељи се не слажу са употребом клима уређаја у вртићима.

Њихово мишљење деле и у Предшколској установи „Нада Наумовић“.

Методе расхлађивања просторија у којима бораве запослени и деца су различите, али се приоритет даје природној вентилацији.

Иначе, током летњег периода оптимална температура ваздуха у затвореном простору треба да буде пет степени нижа у односу на спољну температуру.

У летњем периоду требало би да се креће у распону од 24 до 29 степени, а током зиме од 20 до 24 степена.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *