Едукација фармацеута о безбедној примени лекова у току дојења

Едукација фармацеута о безбедној примени лекова у току дојења, основни је циљ пројекта који Савез фармацеутских удружења Србије реализује уз финансијску подршку Министарства здравља.

С обзиром на то да је идеја за пројекат потекла из овдашње Апотекарске установе, домаћин првог од четири едукативна семинара био је град Крагујевац.

Фармацеути Апотекарске установе Крагујевац су у последње две године, колико траје пандемија корона вируса, приметили повећану потрошњу лекова међу дојиљама.

Разлог томе су, како наводе, пандемијске околности, али и чињеница да је због померања старосне границе за рађање све више старијих породиља код којих су присутне различите акутне болести и стања, која захтевају примену терапије. То је наметнуло питање безбедног коришћења лекова у току дојења.

С обзиром на то да је идеја за пројекат потекла из овдашње Апотекарске установе, домаћин првог од четири едукативна семинара био је град Крагујевац.

Представници локалне самоуправе су овом приликом подсетили да град води одговорну пронаталитетну политику и на различите начине промовише и подржава родитељство и олакшава рани раст и развој деце.

Пројектом ће бити обухваћено више од 200 фармацеута из Србије, за које ће, након Крагујевца, едукативни семинари бити организовани у Београду, Нишу и Новом Саду. Министарство здравља је за те намене обезбедило 500.000 динара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *