Едукација малишана о рециклажном отпаду

Под геслом “Планета нас моли, рециклирај, отпад ме боли” Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац, започело је едукацију деце у Предшколским установама “Нада Наумовић”, “Ђурђевдан” као и у приватним вртићима који се налазе на територије града.

До сада је предавање чуло 500 малишана, док у наредном периоду посету Јавно-комуналног предузећа Шумадија очекује још 200 деце.

Циљ едукације је да предавачи најмлађе суграђане кроз игру и предавање науче о правилној селекцији амбалажног отпада и значају рециклаже.

До сада је ЈКП Шумадија Крагујевац, у 17 вртића организовало занимљива предавања.

Девет је одржано у ПУ “Нада Наумовић” 8 у приватним вртићима. Током наредног периода очекује их још 6 вртића ПУ “Ђурђевдан”.

Предавање у вртићу Цицибан будућим предшколцима је много значило јер су се на овај начин упознали са почетним словима екологије, односно како се правилно одлагаже отпад.

ЈКП Шумадија планира после циклуса предавања у вртићима са подручја Крагујевца, да постави по три посуде за одвајање амбалажног отпада, а најмлађи ће тако имати и прилику да стечено знање о селекцији отпада примене у пракси

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *