Модернизација образовања у Србији

Влада Републике Србије 2018. године почела је пројекат „Повезане школе“ како би све школе у Србији имале брз, бежични интернет као неопходан алат за модернизацију образовања, истакла је премијерка Србије Ана Брнабић приликом представљања програма Увођења дигитализације у јавне службе у Србији.

2019. године повезано је првих 500 школа и тиме је обезбеђен дигитални наставни садржај у првих 10 хиљада учионица у земљи.

Следеће године стиже прва генерацију основаца који завршавају основношколско образовање са знањем основа програмирања, истакла је Брнабић,

Статистика потврђује да је Србија не само лидер на Балкану по дигитализацији наставног програма, већ и Европе.

Само 2019. године повезано је првих 500 школа и тиме је обезбеђен дигитални наставни садржај у првих 10 хиљада учионица у земљи.

До септембра ове године очекује се повезивање још 500 школа односно још 10 хиљада учионица што значи да ће на крају ове године бити 20 хиљада дигиталних учионица у српским школама.

Данас се преко хиљаду средњошколаца образује на смеровима програмирања и из године у годину, ученици показују све боље резултате у школовању за ИТ сектор, приликом пријемних испита на факултетима, али и на тестовима и такмичењима на којима учествују, закључила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *