Едукација о правилној хидрацији беба и деце

Студенти медицине и нутриционизма из Крагујевца, у сарадњи са Удружењем нутрициониста и дијатетичара Србије, организују едукацију родитеља о правилној хидрацији беба и деце до шест година. 

Родитељи који желе да се информишу о овој теми то могу да учине у просторијама централног Дечјег диспанзера до 24. августа од 9 до 17 часова.  Адекватан унос течности од кључног је значаја за правилно функционисање организма у целини.

Вода је есенцијални нутритијент како код одраслих, тако и код деце.

Садржај воде у организму код деце је много већи него код одраслих, док количина воде потребна за правилно функционисање дечјег организма зависи пре свега од узраста.

Студенти медицине и нутриционизма едукују родитеље о правилној хидрацији беба и деце

Како настаје дехидрација код беба и деце, који су први симптоми и шта треба урадити у случају када дође до дехидрације, само су нека од питања која су родитељи постављали.

Родитељи који желе да се информишу о овој теми то могу да учине у просторијама централног Дечјег диспанзера до 24. августа од 9 до 17 часова.

Едукација о правилној хидрацији беба и деце до шест година одржана је у Београду и Новом Саду, а након Крагујевца, биће организована и у Нишу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *