Едукација о значају кардиолошке евалуације деце, адолесцената и одраслих пре учешћа у спортским активностима

У просторијама Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у Београду, у сарадњи ове установе и Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, одржана је дводневна континуирана медицинска едукација о кардиолошкој евалуацији деце и адолесцената пре учешћа у спортским активностима и значају кардиолошке евалуације пре учешћа код пунолетних спортиста.

Декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић, који је и помоћник директора за медицинска питања републичког Завода за спорт и медицину спорта, нагласио је да је Завод институција од националног значаја за третман врхунских спортиста, репрезентативаца, олимпијских такмичара.

Поред тога Завод за спорт и медицину спорта, према Јаковљевићевим речима, ради и прегледе за све остале који се баве спортом – од наjмлађих до најстаријих, укључујући и рекреативце.

Овај догађај је према речима др Ђорђа Батинића, специјалисте спортске медицине и начелника Сектора медицине у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије,  јако важан како за специјалисте спортске медицине тако и за педијатре.

Едукација је акредитована од здравственог Савета Србије са 8 бодова за предаваче и 4 бода за слушаоце као национални симпозијум за лекаре, фармацеуте, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *