Највеће интересовање у Ноћи музеја за вечерњим обиласком Меморијалног парка аутобусом

Специјалним програмима у галерији Легата Николе Коке Јанковића, Музеју „21.октобар“ и Музеју „Стара ливница“,  у Крагујевцу су обележени Међународни дан музеја и Евроспка ноћ музеја.

У галеријском простору Легата Николе Коке Јанковића свечано је отворена изложба вајарских дела „Човек-птица-предео“ скулптора Андреје Васиљевића.

Ова изложба има и инклузивни карактер јер је прилагођена слепим и слабовидим особама, а јавности ће бити доступна до 18.августа.

Установа Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ организовала је више програма током Европске ноћи музеја.

Највеће интересовање владало је за вечерњим обиласком Меморијалног парка аутобусом али и за најновију поставку -Последње поруке стрељаних, која је уз помоћ кју-ар кода доступна и у дигиталном формату.

Према броју посетилаца, Крагујевчани су највише били заинтересовани за програм посвећен обележавању 140 година од увођења првог електричног осветљења у Србији, који је био доступан до 22 сата у музеју „Стара ливница“.

Сви програми чинили су јединствене целине у оквиру обележавања Међународног дана музеја и Европске ноћи музеја а биће доступни јавности и у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *