Екипе Института за јавно здравље и волонтери наставили дезинфeкцију зграда

У Крагујевцу је настављена дезинфекција стамбених зграда коју финансира локална самоуправа, а спроводе екипе Института за јавно здравље Крагујевац. Њима су се, од данас, придружили и волонтери.

По плану рада, данас су дезинфиковане стамбене јединице у насељима Малу Вага, Вашариште, као и део ужег градског језгра.

У циљу спречавања појаве ширења корона вируса, теренским екипама крагујевачког Института за јавно здравље у акцију дезинфекције стамбених заједница прикључили су се управници стамбених заједница и 7 волонтера из Штаба цивилне заштите Сектора за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Због продужетка забране кретања уведено је и ново радно време, па ће пет екипа које раде на дезинфекцији стамбених објеката радити од осам до 16 часова.

У наредних неколико дана планиран је обилазак и осталих крагујевачких насеља.

Зграде се дезинфикују средством на бази хлора. Екипе које раде дезинфекцију стамбених објеката апелују на грађане да не излазе из својих станова, док се све површине потпуно не осуше.

Третмани дезинфекције нису опасни по здравље станара. Потребно је више пута дневно дезинфиковати лифтове и ходнике, обезбедити улазна врата дезинфекционим средствима за обућу, а коришћење лифтова свести на минимум.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *