Екипе малишана у Крагујевцу показале изузетно знање о безбедном понашању у саобраћају

Носиоци титуле победника републичког такмичења „Пажљивкова смотра“ у категорији предшколаца и основаца су малишани из Вршца.

Ове године кроз пројекат „Пажљивкова смотра“ едуковано је више од 120 хиљада малишана из 80 локалних самоуправа.

У финално такмичење за предшколски узрсаст пласирале су се и екипе из Мионице и Нове Црње, које су на републичком такмичењу „Пажљивкова смотра“ у Крагујевцу показале изузетно знање о безбедном понашању у саобраћају.

Победници из Вршца надали су се победи али наставиће да уче и едукују се.

Од како је Агенција за безбедност саобраћаја покренула пројекат „Пажљивкова смотра“, ове године је кроз смотру прошло највише малишана.

Од почетка школске године више од 120 хиљада деце из 80 локалних самоуправа учило је о безбедном понашању и правилима у саобраћају.

Статистика погинуле деце у саобраћају у првих шест месеци ове, у поређењу са истим периодом прошле године, показује да се број страдалих смањује.

Од почетка ове године у саобраћају је живот изгубило једно дете, док је прошле године смртно страдало четворо малишана.

Министарство унутрашњих послова и Агенција за безебедност саобраћаја у сарадњи са локалним самоуправа већ дуги низ година систематски раде на унапређењу саобраћајне културе.

На Шумадија сајму сутра се за титулу победника „Пажљивкове смотре“ боре малишани другог разреда из више основних школа у Србији.

Пажљивкова смотра уврштена је и у календар обавезних школских такмичења, што значај овог пројекта подиже на још виши ниво.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *