Еко парк прикупља средства за куповину хране за животиње у зоо врту

Током летњих месеци једно од омиљених излетишта Еко парк у Илиној води посетио је велики број Крагујевчана али и гостију из других градова.

На прагу зимског периода Удружење Еко парк организује хуманитарну акцију прикупљања средстава како би животиње у зоолошком врту имале све што је потребно у наредним месецима.

Већ 25 година мештани насеља Илићево и чланови Удружења „Еко парк“ волонтерски раде на уређењу површине од 8 хектара у близини центра града.

Уређене су пешачке стазе, постављене клупе, клацкалице и љуљашке за најмлађе као и справе за вежбање у природи.
Еко парк је широм Србије познат по зоолошком врту и великом броју животиња.

Сваке године чланови Удружења обрадују посетоце неким новим животињским врстама, па су тако у зоолошки врт стигла два емуа, птице тркачице из Аустралије.

Како би становницима зоолошког врта обезбедили сигурну зиму мештани Илине воде 9. и 10. октобра организују хуманитарну акцију прикупљања средстава за куповину кабасте хране за животиње.

Еко парк је уврштен и у школске уџбенике за други разред основне школе за предмет Свет око нас, као пример ентузијазма и свести о очувању животне средине.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *