Град Крагујевац враћа боксу стари сјај

Крагујевац је после много година добио шампиона државе у боксу у крузер категорији до 86 килограма.

Успех крагујевачког боксера само је наставак добрих резултата наших спортиста у рукомету, ватерполу, фудбалу.

Како би у Крагујевац и даље долазило више одличја, поред планираних улагања у спортске клубове представници града најавили су и боље услове за тренинг крагујевачких боксера како би Крагујевац поново био препознатљив по шампионима у овој племенитој вештини.

Историја бокса у Крагујевцу дуга је више од 80 година. Крагујевац је поред фабрике „Застава“ у бившој Југославији био препознатљив и по боксерским шампионима.

Драгослав Јаковљевић Бабеа, Мирко Пузовић, Славиша Поповић, Миливоје Лабудовић, Славко Соргић, неки су од асова који су у наш град донели скоро све од трофеја што се може освојити у овом спорту.

Педесетих и шездесетих година је бокс у Крагујевцу био пупуларнији од фудбала па је тако на фудбалском стадиону мечеве пратило и по 15000 људи.

Дужи низ година без трофеја прекинуо је Слободан Јовановић, члан Боксерског клуба „Лукач“ освојивши титулу првака државе у крузер категорији на појединачном првенству Србије.

Са жељом да се боксу у Крагујевцу врати стари сјај представници града најавили су изградњу сале за борилачке спортове у Великом парку како би крагујевачки боксери имали што боље услове за тренирање.

Град Крагујевац је ове године из буџета определио 375 милиона динара за спорт уз најаву још већих улагања уз строгу контролу субвенција.

Поред улагања у спортске клубове део новца је издвојен и за реконструкцију игралишта у више насеља у граду у циљу промоције свих врста спортова код младих.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.