Економски факултет и “Водовод” спој теорије и праксе

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу успоставио је сарадњу са крагујевачким „Водоводом“, са циљем да се у овом јавном комуналном предузећу, наредном периоду, организује стручна пракса за студенте.

„Водовод“ је још један у низу партнера ове образовне установе, која настоји да студентима обезбеди што боље услове за школовање.

Успостављање сарадње са Јавним комуналним предузећем „Водовод и канализација“ део је стратегије спајања теорије и праксе коју Економски факултет Универзитета у Крагујевцу успешно спроводи.

Осим финансијског, ова овразовна установа је анимирала и реални сектор и након потписивања споразума са предузећем Шумадија Крагујевац било је, кажу, природно да слична сарадња буде успостављена и са „Водоводом“.

Стручна пракса је услов за завршетак основних и мастер академских студија.

Због тога је овај споразум посебно важан за оне који су при крају студија, а кроз стручну праксу моћи ће да стекну додатна знања која ће им помоћи приликом запошљавања.

Крагујевачки „Водовод“, осим за студенте Економског факултета, отворен је и за остале високошколце.

Економски факултет у Крагујевцу је у последње четири године потписао споразуме о сарадњи са готово свим финансијским институцијама, банкама и осигуравајућим друштвима у Србији.

Међу партнерима ове образовне установе су и представници релног сектора.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *