Гасни генератор за ефикасније и економичније грејање

На једној од девет зграда за припаднике снага безбедности на Денином брду, чији је завршетак изградње при крају, данас је пуштен у рад јединствени гасни генератор који омогућава ефикасније, безбедније и економичније грејање.

За грејање станова у овом стамбеном комплексу задужена је крагујевачка Енергетика.

Станови за припаднике снага безбедности на Денином брду грејаће се на гас и биће повезани на дистрибутивну мрежу крагујевачке Енергетике.

На првој од укупно девет зграда у овом стамбеном комплексу, на којој су радови при крају, пуштен је у рад гасни генератор. Реч је о јединственом уређају који пружа низ повољности када је у питању овај вид грејања.

Многи станови који се греју на гас имају индивидуалне гасне котлове који су смештени у домаћинствима што изискује компликованију уградњу и веће трошкове. То је избегнуто гасним генератором који, поред мањих трошкова уградње, пружа и безбедније грејање.

У Енергетици кажу да гасни генератор пружа и економичније грејање у односу на станове са индувидуалним гасним котловима, јер је грејање воде, а самим тим и потрошња гаса, усклађено са потребама станара у одређеном временском периоду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Гасни генератор за ефикасније и економичније грејање”

  1. Odlična zamisao ali veliko ali oko naplate.Za ovako još uvek labavu državu bolje je svako svoj kotao Srđane.Kreće ono zajednička potrošnja,otežano isključenje sve što danas postoji u svim Toplanama u Srbiji.Požarni rizik je veći ali postoje vrlo kvalitetne zaštitne mere i oprema veoma niske cene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *