Економско оснаживање жена – циљ пројекта „Поново снажна и важна“

Пројекат „Поново снажна и важна“ чији је циљ економско оснаживање незапослених жена представљен је у Крагујевцу.

Носилац пројекта је Удружење „Ларис“ из Чачка, а за реализацију је задужено Удружење „Путоказ“ из Крагујевца.

Недовољна заступљеност жена на вишим позицијама у предузећима, нижа просечна зарада у односу на мушкарце и ограничене могућности на тржишту рада, неки су од фактора који утичу на друштвени положај жена.

Поштовање, заштита и унапређење људских права и слобода у области запошљавања и образовања и повећање социјалне укључености жена и мушкараца, основни су циљеви пројекта који је покренуло Удружење „Ларис“ из Чачка. У плану је реализација низа активности.

Пројекат „Поново снажна и важна“ покренут је у Моравичком и Шумадијском округу. Као партнер Удружењу „Ларис“ пројекат у Крагујевцу реализује Удружење „Путоказ“.

Град Крагујевац је препознат као пример добре праксе у области родне равноправности, што је потврдила и делегација Европске уније која је недавно посетила наш град поводом промоције Европске повеље о родној равноправности.

Подршку унапређењу положаја жена пружа и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финасира Европска унија.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *