Обука за ефикаснији рад система Е-туриста

За локалне самоуправе Шумадијског и Поморавског округа, у Крагујевцу је одржана обука за службенике који раде на уносу и обради података у Централном информационом систему у области угоститељства и туризма.

Тим администратора електронске управе и система Е-туриста из Министарства трговине, туризма и телекомуникација, кроз консултације и интерактиван разговор, покушао је да реши све недоумице и потешкоће са којима се обрађивачи сусрећу приликом рада у систему Е-туриста.

Е-туриста је централни информативни систем у области угоститељства и туризма који обједињује све податке о угоститељима и угоститељским објектима за смештај у Србији.

Циљ обуке која је одржана у Крагујевцу је да се унапреде капацитети региона на овом пољу и ефикасност рада у информационом систему.

Тим администратора електронске управе и система Е-туриста из Министарства трговине, туризма и телекомуникација био је на располагању свим заинтересованим обрађивачима који су кроз едукативне консултације могли да добију одговоре на најчешће постављена питања у вези са проблематиком самог система и обрадом података.

Обуку за локалне самоуправе у Шумадији и Поморављу организовала је Регионална агенција за економски развој, која је и носилац пројекта „Подршка конкурентности и развоју туризма у Централној Србији и Поморављу“.

Пројекта је започет пре четири месеца уз финансијску подршку Немачке агенције за међународну сарадњу.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *