Енергетска санација две школе у наредном периоду

Град Крагујевац, у сарадњи са Министарством енергетике, интензивно ради на унапређењу енергетске ефикасности.

Према новом пројекту, у циљу енергетске ефикасности, у наредном периоду планирани су радови у школама „Радоје Домановић“ и „Наталија Нана Недељковић“.

Радиће се на замени столарије, реконструкцији постројења за грејање и реновирању расвете.

У школи „Радоје Домановић“ почели су радови на комплетном уређењу фискултурне сале, што представља прву фазу планираних послова у циљу енергетске ефикасности.

Предвиђена је комплетна замена столарије и расвете, а осим тога радиће се и на реновирању подстанице даљинског грејања.

У првој фази послова, у циљу енергетске ефикасности, обављају се радови на комплетној реконструкцији школске фискултурне сале.

Радиће се на адаптацији зидова, замени столарије и замени расвете.

Осим тога, биће обезбеђено и боље грејање, јер ће замењени терморегулациони вентили условити константну температуру ваздуха током грејне сезоне.

Пројекат се спроводи у сарадњи са локалном самоуправом, која је за ове послове обезбедила трећину средстава, док ће Министарство енергетике обезбедити 70 процената. Укупна вредност инвестиције је 30 милиона динара.

У циљу енергетске ефикасности, радиће се и на замени комплетне столарије у школи. Рок за завршетак посла је 1. јун 2021. године. Током извођења радова спроводе се све мере безбедности.

Настава ће се одвијати по уобичајеном плану и програму.

Судећи по обиму посла и планираним радовима, ученици и просветни радници ове школе имаће одличне услове за рад у наредној школској години.
Иначе, школа „Радоје Домановић“ има 870 ђака, а школска зграда заузима преко седам хиљада квадратних метара и задужбина је великог крагујевачког донатора Милована Гушића.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *