Епидемиолошка ситуација у Шумадијском округу под контролом

На четвртој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа анализирана је актуелна епидемиолошка ситуација и спремност зимских служби.

Оцењено је да је епидемиолошка ситуација озбиљна, али под контролом.

Док број новозаражених коронавирусом опада, расте број хоспитализованих пацијената у Универитетском клиничком центру.

Број новозаражених корона вирусом је последњих дана у паду, али се то не одражава на стање у Универзитетском клиничком центру.

Дневно се хоспитализује од пет до 10 пацијената углавном из других општина, које гравитирају ка овој здравственој установи.

Попуњеност капацитета је око 50 посто, што значи да има места за збрињавање ковид пацијената уколико дође до новог таласа епидемије.

Здравствени надзор обавља се у школама, у којима се од понедељка настава одвија на непосредан начин, али за сада нема алармантних ситуација.

Док корона вирус руши све студије о вирусима, лекари препоручују хигијенске мере, одржавање дистанце и вакцинацију као најбољи начин заштите од заражавања.

У Шумадијском округу за сада нема пацијената заражених вирусом сезонског грипа. Грађани могу истовремено да приме вакцине против грипа и корона вируса.

Једна од главних тачака била је анализа припремљености зимске службе.

За одржавање саобраћајница на територији Крагујевца задужено је Јавно комунално предузеће Шумадија, а у осталим оштинама локална комунална предузећа и Предузеће за путеве.

На седници је, између осталог, анализирано стање кадровске попуњености и техничке опремљености ватрогасно-спасилачких јединица, као и снага заштите и спасавања организованих на подручју Шумадијског управног округа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *