Изложба радова мојковачких уметника у галерији Дома омладине

У галерији Дома омладине у току је изложба радова црнгорских уметника из Мојковца, коју чине цртежи, слике, фотографије и дигитални принтови 15 аутора.

Препознатљив ликовни и визуелни рукопис уметника који долазе из града на обали реке Таре, Крагујевчани могу погледати до краја новембра.

Учесници изложбе су аутори са стеченим академским звањем, који се поред уметничког стваралаштва баве и културом, просветом и медијима.

Поставку изложену у галерији Дома омладине, чине радови у различитим техникама – цртеж, слика, фотографија и дигитални принт.

Обостраном иницијативом установа „Дом омладине Крагујевац“ и Центар за културу „Ненад Ракочевић“ Мојковац створила се могућност да црногорски уметници предстве своје радове у Крагујевцу, што даље отвара простор за сарадњу на ширем културном нивоу, уз представљање уметничких садржаја града на Лепеници у граду у подножју црногорских планина.

Изложба уметника из Црне Горе, у галерији Дома омладине постављена је до краја новембра.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *