Ердеч добија државни вртић

У крагујевачком насељу Ердеч биће изграђен државни вртић у оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја под називом „Инклузивно предшколско образовање и васпитање“.

Капацитет од 270 места задовољиће потребе родитеља и деце из овог дела града у коме до сада није било државног ни приватног вртића.

Град Крагујевац је конкурисао за пројекат који спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја за изградњу новог државног вртића и тренуто се налази на шестом месту на листи локалних самоуправа у којима су планирани радови, што гарантује изградњу вртића током ове године.

Првобитан план био је да се вртић изгради у Теслиној улици, али због неслагања Светске банке која финансира пројекат и неиспуњених еколошких стандарда, одлучено је да вртић буде на локацији која је друга по важности за изградњу обданишта.

Вртић у насељу Ердеч биће максималног капацитета по важећим правилницима и закону  Републике Србије, што значи да ће  у овом објекту бити места за 270 деце.

У плану је да се са изградњом објекта чија је процењена вредност милион еура почне током априла.

Локација у Теслиној улици због великог броја деце у Белошевцу, Пивари и делу Бреснице остаје у оптицају за изградњу вртића мањег капацитета који је већ предвиђен урбанистичким пројектом.    

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.