Отворен Јавни конкурс за пријем у професионалну војну службу

Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за слушаоце Курса за резервне официре Војске Србије рода авијације, као и пријем подофицира у Ратно ваздухопловство и ПВО.

На овом конкурсу могу учествовати сви држављани Републике Србије који имају одговарајуће образовање.

Најуспешнији полазници курса за резервне официре добиће прилику да ступе у активну војну службу, добију звање потпоручника рода авијације и наставе летачку обуку како би постали пилоти Ратног ваздухопловства и противаздушне одбране, док они који успешно заврше курс за подофицире постају кандидати за пријем у професиноалну војну службу у својству подофицира на неодређено време.

Кандидати морају да испуне опште и посебне услове конкурса.

Поред огласа за пријем официра рода авијације, Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс и за пријем грађана у својству подофицира.

Курс за Ратно ваздухопловство и ПВО траје шест месеци.

За то време кандидати ће се налазити у центрима за обуку Војске Србије у својству полазника обуке за подофицире, где ће им бити обезбеђени бесплатан смештај и исхрана, уџбеници, униформа.

Све информације у вези са конкурсом кандидати могу пронаћи на сајту Војске Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.