Фафина школа гитаре

Многе студије су показале да слушање музике и свирање музичких инструмената људима побољшава могућност памћења и стимулише рад мозга.

Такође и IQ се увећава чак за седам поена, поготову код деце. Трагом ових података истраживали смо да ли крагујевачке школе гитаре потврђују истраживања?

Посетили смо “Фафину школу гитаре” коју је од 2005. године до данас, похађало неколико стотина малишана различитих узраста.

“Фафина школа гитаре” постоји од 2005. године у Крагујевцу а ради по принципу индивидуалних часова.

Програм је прилагођен сваком полазнику и ради се по “Беркли” систему. У овој школи се може стећи квалитетно музичко образовање. Изучавањем различитих музичких праваца и стилова још једна је предност школе.

Скале, импровизација, рифови, акорди, пратња, солаже, свирање прстима и трзалицом припрема за свирање у бенду као и свирање највећих светских и домаћих хитова само је део онога сто се може научити у овој школи. Издваја је ширење музичког знања међу будућим гитаристима.

Велико интересовање наших малих суграђана потврђује чињеница да је неколико стотина полазника похађало Фафину школу гитаре.

Најупорнији су наставили, јер није само потребан велики таленат за свирање већ и доста стрпљења да би се савладала вештина извођења на овом жичаном инструменту.

Како је кинески филозоф Конфучије одавно уочио, музика производи неку врсту задовољства без којег људска природа не може.

Свирањем се могу избацити негативне емоције али и унапредити моторне функције и побољшати координација очију и руку.

Кроз овакав вид хобија музика има моћ и да обликује карактер како код одраслих тако и код деце.

Нови уписни рок Фафине школе гитаре трајаће до 15. априла.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *