Завршена грејна сезона

Грејна сезона у Крагујевцу званично се завршава ове седмице, тачније 15. априла, што је у складу са градском одлуком о снабдевању топлотном енергијом.

У Енергетици оцењују да је за нама успешна грејна сезона јер у испоруци топлотне енергије није било застоја.

Током зиме Крагујевчани су имали топле станове. Забележене су две веће хаварије и пуцање магистралних топловода у насељу Аеродром које су екипе Енергетике отклониле у кратком року.

Априлске температуре које су изнад 20 степени условиле су обуставу топлотне енергије, која ће у складу са прописима бити настављена уколико дође до захлађења.

Неуобичајено топло априлско време са температуром ваздуха од преко двадесет степени коју синоптичари најављују и наредних дана условило је обуставу топлотне енергије током већег дела дана.

У Енергетици наводе да енергената има у довољним количинама на залихама и то око 5 хиљада тона угља и око 500 тона мазута па ће уколико дође до изненадног захлађења станови Крагујевчана опет бити топли све до званичног завршетка грејне сезоне.

У Енергетици наводе да је протекла грејна сезона била успешна и да већих притужби грађана када је реч о испоруци топлотне енергије током зимских месеци није било.

Подсећамо, у фебруару је Енергетика испоручивала толотну енергију и до 24 сата како би станови били загрејани, али како не би дошло до хаварије на инсталацијама.

Ремонт и евентуална поправка на котловима и комплетном топловодном систему Енергетика обавља по завршетку грејне сезоне. Ремонтни радови почињу одмах по првомајским празницика који ће бити сведени на стандардне захвате.

У циљу очувања животне средине, планирани су радови, као и обезбеђење финансијских средстава како би се постојећи котлови који раде на угаљ заменили новим, који користе природни гас.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *