Факултет медицинских наука у Крагујевцу носилац пројекта „BIOSINT“

Учесници Еразмус+програма “BIOSINT“ налазе су у дводневној посети Факултету медицинских наука у Крагујевцу, који је и носилац овог пројекта.

Учесници су и Универзитети из Румуније, Белгије, Тузле, Мостара, Фоче, Подгорице, Тиране и Скадра.

Биосинт пројекат има за циљ да унапреди образовање и професионални и лични развој студената биомедицинских наука као и наставника и административног особља медицинских факултета који учествују у пројекту.

Пројекат ће се реализовати у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Албанији док ће високошколске установе из Белгије, Румуније и Србије имати саветодавну улогу и пренети своја искуства и знања.

Реч је о међународном пројекту “Јачање капацитета и дигиталних компетенција у биомедицинском образовању кроз институционализацију код куће“.

Основни циљ је интернационализација код куће у биомедицинским високошколским установама Европске уније и земљама Западног Балкна.

На Факултету медицинских наука одржан је први састанак са партнерима на пројекту и том приликом усвојен је и стратешки документ са смерницама како ће се убудуће, у наредне три године реализовати пројекат.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *