Фестивал дечије илустрације

Фестивал дечије илустрације “Креативни генијалци”, другу годину за редом организују Народна библиотека “Вук Караџић” и Агенција за уметничко образовање позната – Срлетова школа цртања. 

Циљ овогодињег фестивала на коме имају право да учествују сва деца од 7 до 15 година из целе Србије и Републике Српске је подстицање развоја дечије маштовитости и оригиналног стваралаштва, као и љубави према књигама.

Конкурс за слање радова отворен је до 20. новембра, жирирање ће се обавити крајем месеца, док се почетком децембра очекује изложба радова у библиотеци Вук Караџић и  додела награда.

Прошлогодишње искуство у организовању ликовног фестивала “Креативни генијалци”, потврдило је намеру организатора да подстакну дечије стваралаштво, али и чињеницу да су малишани озбиљно одговорили темама.

Теме овогодишњег конкурса су – омиљени књижевни лик, мој робот, мој величанствени змај, књига мој водич из маште. Малишанима са израженим талентом за цртање ова манифестација је добродошла.

У међувремену полазници Срлетове школе цртања оштре своје бојице и слажу се у строгој оцени да школа цртања значи усавршавање вештина.

Кандидати радове шаљу Народној библиотеци, док се награде очекују 9. децембра. Најбољи креативни генијалци биће награђени књигама и таблом за цртање.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *