Фестивал музичког филма – подсећање на ’80.

Други Фестивал музичког филма одржан је на Ђачком тргу у организацији удружења Култ, у сарадњи са Арсенал фестом и удружењем Форма.

Фестивал је започео пројекцијом филма „Ево, сада видиш да може” о бенду – Електрични оргазам, а настављен је разговором Срђана Гојковића Гилета, оснивача групе, Слободана Симојловића, редитеља и Олге Кепчије, ауторке и водитељке емисија култног радија Београд 202.

За крај вечери наступио је бенд Веселе ’80.

Фестивал музичког филма био је прилика за подсећање на осамдесете године прошлога века које су донеле нови талас у музици и филмску уметност у узлету.

Вече је било резервисано за рок сцену и бенд Електрични оргазам. Оснивач ове групе, Срђан Гојковић Гиле, истиче да је рокенрол доживео као мултимедијалну платформу која је задовољила његова разна интересовања, од ликовног видљивог на омотима дискова и плоча, преко писања текстова, певања, свирања, да би заузео и улогу у филму „Ево, сада видиш да може”.

Филм „Ево, сада видиш да може” о Електричном оргазму, једном од најутицајнијих бендова са наших простора, истражује како је састав прешао пут од маргине, до синонима одређеног времена и потоњих генерација.

Фестивал музичког филма је подржало Министарства културе и информисања и Филмски центар Србије.

Партнер на пројекту је Радио телевизија Србије.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.