Фијакеријада и изложба коња у Кутлову

У организацији Коњичког клуба „Шумадинац“, Агобизнис центра Кутлово и Културног парка „Коваоница“, у Кутлову је одржана прва по реду фијакеријада, праћена изложбом коња.

На ранчу под називом „Парче раја“ окупило се око 80 излагача расних коња, које је у различитим категоријама оцељивао стручни жири.

Посебно атрактивна била је вожња фијакерима, а посетиоци су обишли цркву Свете Петке у суседном Рогојевцу.

Љубитељи коња и доброг дружења окупили су се у Кутлову, како би уживали уживали у оцењивању грла која су у Шумадију довезена из свих крајева Србије.

На манифестацији су изложени расни коњи репрезентативног изгледа. Доминирали су вранци, липицанери и дорати, а на изложби су учествовала и друга грла, попут понија, који су били најзанимљивији најмлађим посетиоцима.

Организатор ове манифестације је Коњички клуб „Шумадинац“ који окупља узгајиваче и љубитеље коња са циљем очувања коњарства на подручју Шумадије и обнављања традиције узгоја коња.

Међу излагачима се нашао се познати крагујевачки графичар, професор Филолошко-уметничког факултета Видан Папић, који узгаја поније.

Судећи по великом броју излагача и посетилаца, постоји нада да ће традиција коњарства у Шумадији бити очувана, а посебно охрабрује присуство великог броја младих.

Најбоља грла добила су признања и награде. Организатори су за посетиоце приредили вожњу фијакерима до суседног села Рогојевац.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *