Фијат организовао први Дан добављача за електрични модел

Компанија ФЦА Србија организовала је први Дан добављача за реализацију новог пројекта у Крагујевцу, производњу новог електричног модела од половине 2024. године.

На онлајн догађају окупљено је више од 100 потенцијалних добављача, коима је представљен нови пројекат и упућен позив да предају своје понуде за испоруку компоненти за ново електрично возило које ће се производити у Крагујевцу, саопштио је Стелантис.

Амбиције компаније Стелантис укључују развој сопствене базе добављача у Србији како би се усагласили са глобалним стандардима квалитета и све конкурентнијом позицијом Србије у аутомобилској индустрији на глобалном нивоу, наводе из Стелантиса и додају да ће се у 2022. већ видети покретање активности за инсталацију производне линије за нову платформу која ће бити лансирана 2024. године.

Стелантис ће инсталирати нову електричну платформу у крагујевачкој фабрици у Србији, како би се половином 2024. године покренула производња компактних возила, што ће помоћи компанији да остане на путу ка достизању 100 одсто продаје путничких електричних возила у Европи до краја ове деценије, као и достизања нулте емисије угљен-диоксида до 2038. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *