Фијат у уторак поново покреће производњу

Запослени у компанији „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ од данас до понедељка биће на плаћеном одсуству.

Разлог прекида у раду је усклађивање производње са потребама тржишта.

Производни процес биће настављен у уторак, 15. септембра, у обе смене.

Запослени у крагујевачкој фабрици аутомобила поново су на плаћеном одсуству.

У Самосталном синдикату компаније „Фијат крајслер аутомобили Србија“ кажу да производни погони данас нису били активни, а неће бити ни у понедељак.

Наводе појединих медија да ће до краја године у фабрици аутомобила у Крагујевцу бити само неколико радних дана, оцењују као дезинформације.

С обзиром на епидемију корона вируса, посебна пажња поклања се примени превентивних мера у циљу спречавања заражавања запослених и ширења инфекције. То је неопходно, имајући у виду чињеницу да у Фијатовој фабрици аутомобила у Крагујевцу ради око 2.500 људи.

Радници фабрике „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ почетком овог месеца вратили су се на посао после колективног годишњег одмора и плаћеног одсуства на коме су били од 20. јула.

Уочи почетка редовног рада, била је организована дводневна припрема производње и резервних делова уз ангажовање једног броја запослених.

Производни процес у обе смене настављен је 2. септембра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *