Филм „Сада или сутра“ аустријске редитељке Лисе Вебер победник 5. ШИФФ-а

Филм “Сада или сутра“ аустријске редитељке Лисе Вебер победник је овогодишњег, петог по реду, Шумадијског интернационалног филмског вестивала.

Одлуку о најбољем филму, готово једногласно, донела је публика.

Шумадијски интернационални филмски фестивал, пети по реду, оржан је у Крагујевцу од 18. до 20. децембра, под слоганом „Традиционално и дигитално“, у складу са својеврсном двоструком реализацијом фестивалских активности.

Током три фестивалска дана, у оквиру главног програма, представљено је седам филмова из земље и иностранства који су били запажени током ове календарске године –  два домаћа и пет филмова из страних кинематографија.

Фестивал је био такмичарског карактера, а најбољи филм одабрала је публика

Дводневни пратећи програм одвијао се онлајн и чинила су га предавања која је одржала Маја Шуша, глумица и основач „Башта феста“, Ђурђија Радивојевић, редитељка и Стефан Иванчић, продуцент и уметнички селектор „Фестивала ауторског филма“.

Гледаоци су могли да прате програм фестивала у Позоришту за децу на традиционалан начин и онлан, из својих домова, путем званичног интернет сајта фестивала.

Уз подршку Филмског центра Србије и ове године организатори су успели да обезбеде новчану награду за победника фестивала у износу од 60.000 динара.

Фестивал је био хуманитарног карактера, а улаз на пројекције као и праћење онлајн програма било је бесплатно, уз донацију за наше суграђане, браћу Михајла и Димитрија, који болују од тешке болести.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *