Крагујевачки бендови у новогодишњој ноћи на РТК

Део новогодишњег програма Радио телевизије Крагујевац чини и концерт градских бендова који се не снима и не емитује први пут.

Наиме, и претходних година у продукцији наше медијске куће, овдашњи познати, али и неафирмисани бендови имали су прилику да се током празника представе широј публици.

Током новогодишњих празника гледаоци Радио телевизије Крагујевац видеће наступе десет локалних извођача.

Због пандемије коронавируса новогодишњи концерт био је за многе бендове и једини наступ на сцени у 2020 години.

Додуше, без публике, уз поштовање епидемиолошких мера, без дружења и задржавања, на бини Књажевско српског театра наступили су Дуда Арсић, Пера Веиновић, Алек и састави Ум индивидум, Мото чарџ, Тротерс, Форевер сторм, Весела машина, КБО.

Година на измаку, за уметнике била је незамислива.

Занимљиво је да су и буквално нулту, скоро сви искористили да сниме нове материјале.

И да није пандемија корона вируса закључала концертне дворане, новогодишњи концерт крагујевачких бендова у продукцији Радио телевизије Крагујевац прилика је за афирмацију локалних бендова.

Једино што су крагујевачки уметници могли да кажу током пролећа 2020. године било је са дистанце, изоловано, свако из свог дома.

Уједињени у жељи за свирком обрадили су песму бенда КБО,  Крагујевац, коју је и изолована публика дочекала са одушевљењем.

2020. година, на жалост, памти се и по томе што  је крагујевачка музичка сцена остала без Микице Здравковића.

Колеге музичари су сложни да је задужио локални, али и регионални музички простор.

Зато и не чуди заједничка порука и жеља музичара за 2021. годину да се одржи и сачува здравље, а све остало уследиће постепено.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *